נובמבר 20, 2024
רחפן

סוגי רחפנים: רחפן RTF, רחפן BNF, רחפן ARF

מעוניינים לרכוש לעצמכם רחפן? הכתבה שלנו היא בדיוק בשבילכם.
בכתבה נדבר על רחפנים מסוג ARF, TRF ו-ARF.
כל אחד מהרחפנים הללו מציע רמות שונות של הרכבה והתאמה אישית המותאמת להעדפות משתמש ורמות מיומנות שונות.

הכתבה בשיתוף עם חברה מובילה בארץ, אצלה תוכלו לעבור קורס הטסת רחפנים ובסופו של דבר לקבל רישיון לרחפן.

הסוג הראשון: רחפן RTF

RTF הם ראשי תיבות של Ready-To-Fly. כפי שהשם מרמז, אלו רחפנים המורכבים מראש ומגיעים עם כל מה שצריך כדי להטיס אותם. הערכה כוללת את הרחפן עצמו, משדר (שלט רחוק), סוללה, מטען ולעיתים אפילו אביזרים נוספים כמו מדחפים רזרביים או תיק נשיאה.

היתרונות של רחפן RTF

קלות שימוש: רחפנים אלו מושלמים למתחילים. הפשטות של רחפן מורכב מלא עם דרישות הגדרה מינימליות מקלה על כל אחד ומאפשרת לו להטיס את הרחפן בקלות.

התחלה מהירה: מכיוון שהרחפנים הללו מגיעים מורכבים מראש, ניתן להעלות את הרחפן במהירות לאוויר וללא עיכובים.

החסרונות של רחפן RTF

התאמה אישית מוגבלת: רחפנים אלו ניתנים לא ניתנים להתאמה אישית בהשוואה לרחפנים אחרים. במידה ורוצים לשנות או לשדרג רכיבים ספציפיים, ככל הנראה הדבר לא יהיה אפשרי.

עלות גבוהה יותר: רחפנים אלו שמגיעים מורכבים מראש עם כל הרכיבים הדרושים, נוטים להיות יקרים יותר מרחפנים אחרים.

הסוג השני: רחפן BNF

BNF הם ראשי תיבות של Bind-And-Fly. רחפנים אלו מורכבים מראש כמו רחפנים מסוג RTF, אך הם אינם כוללים משדר. במקום זאת, המשתמשים נדרשים להשתמש במשדר תואם משלהם ולקשר אותו לרחפן. אפשרות זו מכוונת יותר למשתמשים שכבר מחזיקים במשדר ורוצים את הגמישות להשתמש בו עם מספר רחפנים.

היתרונות של רחפן BNF

גמישות: רחפן BNF מספק למשתמשים את הגמישות להשתמש במשדר המועדף עליהם. זה מועיל במיוחד עבור מטיסי רחפנים מנוסים שהשקיעו במשדר איכותי ורוצים להשתמש בו להטסת רחפנים שונים.

חסכוני: מכיוון שערכת רחפן BNF לא כוללת משדר, היא לרוב זולה יותר מערכת רחפן RTF. זו יכולה להיות אפשרות חסכונית למי שכבר יש לו משדר תואם.

הגדרה מהירה: למרות שמשתמשים צריכים לקשר את המשדר שלהם לרחפן, התהליך בדרך כלל פשוט ומהיר. לאחר חיבורו, הרחפן מוכן לטיסה.

החסרונות של רחפן BNF

בעיות תאימות: משתמשים צריכים לוודא שהמשדר שלהם תואם לרחפן BNF. חוסר התאמה יכול להוביל לעלויות נוספות.

למידה: למתחילים, תהליך הקישור של משדר לרחפן עשוי להיות מעט מאתגר. אפשרות זו מתאימה יותר לבעלי ניסיון מסוים בהטסת רחפנים ובציוד.

הסוג השלישי: רחפן מסוג ARF או DIY (כמעט מוכן לטיסה)

ARF ראשי תיבות של Almost-Ready-to-Fly. ערכת רחפן מסוג ARF מיועדת למשתמשים שרוצים לבנות את הרחפן שלהם מאפס. ערכות אלו כוללות בדרך כלל את מסגרת הרחפן וכמה רכיבים חיוניים, אך דורשת מהמשתמשים לרכוש ולהתקין חלקים נוספים כגון המשדר, המקלט, בקר הטיסה, המנועים ו-ESCs (בקרי מהירות אלקטרוניים) בנפרד.

היתרונות של רחפן ARF

התאמה אישית: ערכת רחפן מסוג ARF מציעה את הרמה הגבוהה ביותר של התאמה אישית. למשתמשים יש את החופש לבחור ולהתקין רכיבים התואמים את הדרישות וההעדפות הספציפיות שלהם.

ערך חינוכי: בניית רחפן מספקת ניסיון מעשי רב ערך והבנה עמוקה יותר של המכניקה והאלקטרוניקה של הרחפן. רחפן זה אידיאלי לחובבים ולמתעניינים בהיבטים הטכניים של הרחפנים.

עלויות: ניתן לשלוט בעלויות ולהשקיע בחלקים באיכות גבוהה, מה שעשוי להוביל לביצועים ועמידות טובים יותר.

החסרונות של רחפן ARF

מורכבות: ערכות של רחפני ARF אינן מתאימות למתחילים בשל מורכבות ההרכבה והצורך בידע טכני.

גוזל זמן: בניית רחפן ARF דורשת השקעת זמן משמעותית. צריך לחקור, לרכוש ולהרכיב כל רכיב, מה שעשוי לקחת זמן.

כמה מילים לסיכום…

הבחירה בין רחפנים מסוג RTF, BNF ו-ARF תלויה ברמת הניסיון, בתקציב וביעדים. ערכות רחפנים מסוג RTF מושלמות למתחילים בעולם הרחפנים. ערכות רחפנים מסוג BNF נותנות מענה למשתמשים שכבר מחזיקים במשדר תואם ומחפשים גמישות וחיסכון בעלויות. עם זאת, נדרש קצת ידע טכני כדי לקשור את המשדר לרחפן. ערכות רחפנים מסוג ARF הן אידיאליות עבור משתמשים מתקדמים וחובבים שנהנים לבנות רחפנים מאפס ורוצים התאמה אישית מקסימלית ושליטה על ביצועי הרחפן שלהם.

כעת, כאשר אתם מבינים את ההבדלים בין הרחפנים השונים, תוכלו לקבל החלטה מושכלת בהתבסס על הצרכים וההעדפות שלכם. שיהיה בהצלחה!