נובמבר 21, 2024
יתרונות בריאותיים פיצוחים

האם יש יתרונות בריאותיים בפיצוחים?

איך תוכלו להנות מפיצוחים וגם לשמור על הבריאות שלכם? בדיוק בשביל זה, הכנו לכם כתבה בה תוכלו להיחשף ליתרונות הבריאותיים שיש בפיצוחים. מוכנים? אנחנו מתחילים!
הכתבה בשיתוף עם חברת י.שבי – שיווק מזון בע"מ.

פיצוחים והיתרונות הבריאותיים שיש בהם

להלן היתרונות הבולטים:

-פיצוחים מספקים לנו תחושת שובע. הדבר מסייע להורדה במשקל.

-פיצוחים מכילים מרכיבים חשובים כמו, סיבים תזונתיים וחלבונים.

-פיצוחים מכילים מרכיבים שמסייעים במניעת מחלות לב.

-פיצוחים מכילים מינרלים וגם וויטמינים. לדוגמה, ויטמין E, ויטמין B, אשלגן, מגנזיום, חומצה פולית ועוד.

-פיצוחים מסייעים לנו לשמור על עור גמיש.

האם יש הבדל בין הפיצוחים השונים?

בהחלט. מלבד הטעם והצורה, יש בפיצוחים מרכיבים שונים שיכולים להשפיע בצורה שונה על הגוף שלנו. לדוגמה:

-אם מדובר על גרעינים שחורים, נוכל לראות שהם עשירים בחומצות אמינו. אלו הן חומצות הכרחיות לבנייה של תאים בגוף. כמו כן, הם גם עשירים בוויטמין E.

-אם מדובר על גרעיני דלעת, נוכל לראות שהם עשירים בכמות גדולה של אומגה 3. מדובר על חומצת שומן שיכולה לסייע בהורדת לחץ הדם ובמניעה של הפרעות בקצב הלב.

-אם מדובר על גרעיני אבטיח, נוכל לראות שהם עשירים בחומצות אמינו ומכילים גם ליקופן (הוא מסייע בשמירה על העור).

-אם מדובר על בוטנים, נוכל לראות שהם עשירים בוויטמין B. מדובר על ויטמין שהינו חשוב במיוחד לאלה הסובלים מלחץ דם נמוך.

-אם מדובר על שקדים, נוכל לראות שהם עשירים בשומנים בלתי רווים. על כן, הם מסייעים בהורדת רמות הכולסטרול בגוף.

-אם מדובר על פיסטוקים, נוכל לראות שהם מסייע לתקינות מערכת החיסון, מערכת העצבים וכמובן גם הם יעילים להורדת הכולסטרול הרע בגוף.

-אם מדובר על אגוזי פקאן, נוכל לראות שהם עשירים בסיבים תזונתיים. אלה מסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול. כמו כן, הם גם עשירים במגנזיום, מה שמסייע בהפחתת תהליכים דלקתיים בגוף.

-אם מדובר על אגוזי קשי, אפשר לראות שהם לא רק עשירים בסיבים תזונתיים, אלא גם עשירים בנחושת. היא משמשת כאנטי-אוקסידנט והיא מסייעת להפקת אנרגיה בגוף וגם לחיזוק העצמות.

כמה פיצוחים מומלץ לאכול?

לצד כל היתרונות של הפיצוחים, רצוי גם להזכיר את החסרונות שלהם. הם עשירים בשומן וגם בקלוריות. על פי מנהל המזון והתרופות האמריקאי, יש המלצה לצרוך עד 50 גר' של פיצוחים ביום.

מהי הדרך המומלצת לצריכת פיצוחים?

ברוב המקומות, הפיצוחים קלויים בחום גבוה וכמו כן הם מומלחים במיוחד. כאשר הפיצוחים עוברים תהליך של קלייה, השומנים שיש בהם הופכים למחומצנים ועל כן הם מזיקים לשכפול של תאי הגוף וגם מעודדים לא מעט תהליכים דלקתיים. כמו כן, גם המלח שמוסיפים לפיצוחים אינו בריא לגוף.
על כן, הדרך הכי טובה לצרוך את הפיצוחים היא בצורה הטבעית שלהם. כלומר ללא קלייה.